Komiteti qëndror i VMRO-DPMNE-së sapo ka vendosur të shkohet në zgjedhje parlamentare më 24 prill, edhe përkundër qëndrimit të ndërkombtarëve dhe të partive opozitare se kushtet e nevojshme për zgjedhje të lira dhe demokratike nuk mund të sigurohen për këtë datë.

Pas këtij qëndrimit të VMRO-së edhe partneri i tyre BDI-ja nëpër rrjetet sociale shpalosi këtë qëndrim të partnerit. Tanimë integristët e Ahmetit kanë filluar edhe të festojnë “fitorën bindëse” të radhës.

Nuk dihet si do të mbahen zgjedhjet pa prezencën e partive opozitare, pasi LSDM por edhe partitë e reja opozitare shqiptare janë deklaruar se nuk do të marrin pjesë në kësi zgjedhje.(fakte)

Ahmeti-Gruevski