XC90 nuk është vetëm SUV(xhip) i Vitit, kjo makinë është edhe një punë magjepse e artit, brenda dhe jashtë.

Volvo është vlerësuar për motorin më të mire që janë në trend për vitin 2016. Edhe pse Volvo është makinë familjare, modeli XC90 arriti ti kaloj prodhuesit e BMW-s dhe  Toyota-s

.vol motvolvo int

Modeli XC90 është funksional, elegant, dhe mbi të gjitha e ndryshme, ky është një mjet krejtësisht i ri nga një kompani e makinave që ka marrë përsipër të prodhoj makina luksoze. 

Një makinë më 4720 kg, nuk len vend për shqetësim, motori i ri me një mulli (turbinë) tërësisht modern të drejtpërdrejtë injektuar në motorin 2.0 mund të prodhoj deri në 316 kuaj fuqi.

 

volvo1volvo dash

Sistemi i ri i “infotainment” në Volvo përmban shumicën e kontrolleve në mes të makinës, dhe ne kemi qenë të impresionuar me përdorshmërisë saj.

Makina ka edhe një sistem për ndihmën e shoferit, ky kamion automatikisht aktivizon frenat në qoftë se shoferi i tij përpiqet të bëjë një kthesë majtas në trafikun që vjen përballë.

volvo gir

XC90 fiton çmimin në IIHS Top Safety Pick car, kjo nuk është diçka e papritur, Volvo ka thënë askush nuk do të vritej ose do të plagoset rëndë në një makinë të re të pasagjerëve në Volvo pas vitin 2020.

Çmimi fillestar për një VOLVO XC90 është 56.395 dollar.