WhatsApp synon të ndërpresë mbështetjen për iOS 10 dhe iOS 11 në tetor të këtij viti.

Lëvizja e Apple u njoftua përmes njoftimeve të shfaqura gjatë instalimit të versionit më të fundit të iOS, të cilat thonë se mbështetja për iOS 10 dhe 11 do të ndërpritet më 24 tetor.

WhatsApp tani rekomandon iOS 12 si bazë për përdoruesit e iPhone. Ata që ende përdorin iPhone 5s, iPhone 6 ose iPhone 6s do të jenë ende në gjendje të përdorin aplikacionin, por përdoruesit e iPhone 5 dhe 5c duhet të konsiderojnë një pajisje më të re.

Këto pajisje janë pothuajse dhjetë vjet të vjetra, kështu që lëvizja e WhatsApp nuk ka gjasa të prekë shumë përdorues.

Miliona njerëz në mbarë botën sot përdorin WhatsApp për të komunikuar me miqtë dhe familjen.