X Factor në Britani kanë mbajtur sonte finalen e madhe të edicionit të vitit 2015, ku pjesë e jurisë ishte edhe Rita Ora.

Rita për herë të parë në këtë program, ka arritur të triumfojXFACTOR2015_WINNER_3525541b-620x358 rita, pasi që Louisa Johnson, kokurrentja e saj 17 vjeçare ka marrë vendin e parë duke mposhtur djemtë e Cheryl, Reggie N Bollie

Gjatë kësaj mbrëmjeje kanë performuar edhe grupi Coldplay dhe Adele, të cilët edhe kanë dëshmuar se janë fansa të programit dhe se e kanë përcjellë secilin episod këtë edicion.

Madje, Adele ka treguar se favoritja e saj ishte Lauren Murray, konkurrentja tjetër favorite e Ritës.

One Direction kanë performuar dy këngë, duke bërë kështu paraqitjen e fundit bashkë para se të shkojnë në pauzën e paralajmëruar.

Pas shpalljes së fitueses, Rita ka falënderuar përzemërsisht Simon Cowell për mundësinë që  i ka dhënë asaj dhe Louises gjithasht