13233467_1011113445610737_291849098_n

Gjatë kohës se ndodhive politike Instituti për Demokraci “Societas Civilis”, ka bërë një anketë të mendimit publik në lidhje me ndodhitë aktuale, njofton Portalb. Anketa hulumtuese është bërë gjatë periudhës prej 6 deri më 11 maj të vitit 2016, ndërkaq në këtë hulumtim janë përfshirë gjithsej 1016 të anketuar .

Në pyetjen në lidhje me qëndrimin negativ ndaj liderëve politik , 73 % e shqiptarëve kanë votuar për Ali Ahmetin apo 55 % duke përfshi edhe etnitetet tjera në Maqedoni . Fakt ky që dëshmon se lideri BDI-së lëre që e ka humb besimin dhe simpatinë e popullit por tani më ai është shëndrruar në liderin që më së shumti e urrejnë shqiptarët e Maqedonisë .