Telefonat mobilë kanë bërë një rrugë të gjatë që nga lansimi i telefonit të parë mobil, DynaTAC që ishte bërë nga Motorola.

DynaTAC dukej si një tullë, dhe kishte në ekran vetëm sinjalin e linjës dhe ai vetëm mund të pranonte e bënte thirrje.

Njerëzit që kanë lindur mbi vitin 1995 mund edhe mos ta kenë parë fare DynaTAC, transmeton koha.net.

Ueb faqja techworm ka listuar 9 gjëra të pabesueshme që përdoruesit e Androidit të tanishëm apo iOS nuk do ta besonin që ato ekzistonin.

1. Bateritë zgjasnin për disa javë

2. Loja më e mirë në telefon ishte Snake

3. Telefonat nuk dukeshin të gjithë njësoj

4. Interneti nuk punonte

5. Askush nuk dëshironte ekran me prekje

6. Përdorimi i Windowsit konsiderohej futuristike

7. Përdoruesit paguanin para për të ndryshuar logon e operatorëve

8. Telefonat ishin të pathyeshëm

9. Nokia ishte sikurse Apple sot