Pas caktimit dhe publikimit të emrave të rinj për ministra dhe zëvendës ministra në Qeverinë e Maqedonisë nga  rradhët e BDI-së vijnë edhe reagime të shumta  nga opinioni publik , ku me një fjalë përshkruhen si  për persona të ri në moshë, me sjellje adoleshente që edhe dëshmohet përmes fotografive  dhe  pa kurfarë  përvojë politike .  Me sa duket edhe kësaj rradhe vërtetohet se Ali Ahmeti e ka humbur “busullën” dhe fjalën reformë e ka vetëm të dëgjuar pa me ditur kuptimin e vërtet të Reformave.

Në vazhdim lista e reformistëve Ministra  dhe zv. ministrave të  të BDI-së, që pritet të votohen në kuvend gjatë ditës .

 

 1. Sekretarijati për implementimin e Marrëveshjes së Ohrit, Festim Halili

2. Sekretarijati për çështje evropiane, Arbër Ademi

3. Ministria e Drejtësisë, Valdet Xhaferi

4. Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Pishtar Lutfiu

5. Ministria e Ekonomisë, Driton Kuci

6. Ministria e Mbrojtjes Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor, Bashkim Ahmeti

7. Ministria e Vetqeverisjes lokale, Shyhrete Elezi

8. Ministër pa resor – për investime të huaja, Arlind Zeqiri

9. Ministria e Punëve të Brendshme, Agim Nuhiu

10. Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, Faton Pollozhani

11. Ministria e Finansave, Gëzim Beadini

12. Ministria e Mbrojtjes, Bekim Maksuti

faton pollozhaniarlind zeqirikucipishtar lutfiu