Nuk ka vakt më të mirë se akullorja për disa, për ata persona që i preferojnë ushqimet e ëmbla.
 
Yoshihiko Koga, profesor në universitetin Kyorin të Tokios, ka zbuluar se ata persona që hanë akullore sapo zgjohen, u rritet niveli i zgjuarsisë.
 
Ai në studimin e tij testoi disa persona duke u thënë të hanin akullore në mëngjes dhe më pas plotësoi një sërë ushtrimesh kompjuterike. Si testoi gjithashtu dhe një grup tjetër të cilët kishin ngrënë një mëngjes normal.
 
Ai zbuloi se grupi që kishte ngrënë akullore, e thithnin më mirë informacionin dhe reagonin shumë më shpejt në raste të caktuara. Sipas këtij studimi, akullorja nxit reagimet tek njerëzit edhe ul irritimin mendor.