Historiani dhe analisti Arben Lalla përmes faqes së tij në Facebook ka komentuar lidhur me ministrin e arsimit Abdylaqim Ademi, të cilin e ka cilësuar si shkatërrues i dirigjuar i arsimit shqip në Maqedoni.

Ja komenti i plotë i Llallës në FB:

“Ky është Abdilaqim Ademi, ministri i arsimit në Maqedoni i cili i ka shpallur luftë gjuhës dhe arsimit shqip në Maqedoni që në vitin 2008. Ka fakte të pamohueshme se Abdilaqim Ademi me direktiva të sllavëve sakatojë dhe shkatërrojë arsimin shqip. Mediat në Tiranë shkruajnë se ai ka diplom të dyshuese falco, por nuk mund të akuzohet në Maqedoni se gëzon mbështetjen e Grujos dhe Sashenkos. Abdilaqim Ademi i ngjiti shkallët e karrierës politike në vitin 2007-2008, atëhere kur Ali Ahmeti takonte shpesh Sali Berishën, dhe Abdilaqimi para se Aliu të futej në zyrën e Saliut i pastronte këpucët e Aliut me furçe” shkruan historiani dhe analisti i mirnjohur Arben Lalla

qimo llalla