http://https://www.youtube.com/watch?v=Itc5ihHDAnY

Që nga prezentimi i  HoloLens,Microsoft  na njoftoi me  të ardhmen e hologrameve dhe objekteve virtuale 3D në hapësirën që na rrethon.Tani me Creators  Update ata përfaqësojnë dhe zgjidhje software që do të mundësojnë të gjithë përdoruesve krijimin e lehtë të përmbajtjes 3D të cilat pastaj mund të shihet në pajisjet HoloLens tilla, Oculus Rift dhe HTC vive.

Sipas Megan Sanders, vajzën që drejton departamentin e Microsoft 3D, aplikimi i ri 3D Paint lejon krijimin jashtëzakonisht të lehtë të 3D objekteve që mund ta përdorin pothuajse të gjitha përdoruesit.Për të krijuar objekte 3D në kompjuterin tuaj, ju duhet të keni programe serioze për dizajn grafik  3D ose program CAD.