Autobusi i parë amfibë/Video

  • Ky autobus është duke u përdorur për shëtitje turistike në qytetin e Hamburgut në Gjermani.

    I bazuar në shasinë e kamionëve MAN, Hafencity Riverbus ofron më të mirën e një makine uji dhe asaj në tokë. Ky projekt kishte filluar para 18 viteve kur Fred Franken kishte parë diçka të ngjashme në Singapor dhe dëshironte ta sillte në brigjet Gjermane.

    Probleme më i madh me këto autobusë është riparimi i tyre pasi janë të mbyllura hermetikisht.