Raporti i Delegacionit të BE-së në Shkup dhe Ambasada Amerikane, në vlerësimin e kushteve për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme më 24 prill, në bazë të marrëveshjes së Përzhinos, siç njoftojnë jozyrtarisht, do të rekomandojë që nuk ka kushte për zgjedhje të lira dhe të ndershme më 24 prill dhe ky qëndrim është dërguar me shkrim edhe në Bruksel tek Komisioneri Johannes Hahn, transmeton TetovaSot.

Siç njoftojnë për Libertas një burim i lartë diplomatik i cili insistonte të mbetej anonim, raporti është e mbyllur pothuajse, dhe ajo është e shënuar në mënyrë të detajuar përmbushja e kritereve që kanë të bëjnë nëse vendi ka përmbushur parakushtet minimale për mbajtjen e zgjedhjeve të besueshme, të lira dhe të ndershme më 24 prill, sipas marrëveshjes së Përzhinos,

Sipas vlerësimeve, institucionet shtetërore nuk kanë dhënë përpjekje të mjaftueshme dhe konkrete për të siguruar kushtet minimale për të kryer zgjedhje të besueshme, dhe se koha e nevojshme për të kryer të njëjtën gjë për shumicën prej tyre tani është e pamjaftueshme për 24 prill. Ambasadorët e BE-së dhe SHBA-ve nuk kanë marrë ndonjë garanci të fortë nga KSHZ-ja në lidhje me pastrimin e Listës zgjedhore