Bashkimi Evropian ka shpërdoruar rreth 5,5 miliardë euro të buxhetit gjatë vitit 2015, njoftoi sot organi i auditimit të bllokut, Gjykata Evropiane e Auditit (ECA) ndërsa paralajmëroi për një humbje të besimit të qytetarëve.

“Njerëzit nuk mund t’u besojnë institucioneve të BE-së nëse ata nuk besojnë se jemi duke u kujdesur për paratë e tyre ashtu siç duhet si dhe po mbajmë një llogari të saktë sesi i menaxhojmë ato”, tha shefi i ECA-së, Klaus-Heiner Lehne.

Parregullsitë prekin 3,8 për qind të buxhetit të BE-së për vitin 2015, ndërsa shpërdorimi i një viti më parë ishte 4,4 për qind.

Gjykata e Auditimit priste të kishte një shifër më pak se dy për qind.