Kryetari I departamentit të shëndetsisë pranë LR-PDSH Bekim Tateshi sonte në emisionin debativ Click Plus në TV 21 tha se LR-PDSH përkrahë çdo iniciativë qytetare e cila ka për qëllim rrëzimin e regjimit jo demokratik në Maqedoni .
Ajo që na dallon nga partitë tjera opozitare është se LR-pdsh nuk përkrah verbërisht iniciativat që skanë qëllim të definuar .
Ne kërkojmë që të ketë marrveshje paraprake e cila marrveshje do të jetë si vazhdimsi për veprimin dhe funskionimin e këtij shteti .