Lideri i Lëvizjes Besa Bilall Kasami ka refuzuar të përballet me liderin e LR-PDSH Ziadin Sela ku temë kryesore do të ishte tema e bashkpunimit opozitar dhe arsyet se pse Lëvizja Besa nuk u bashkua me partitë tjera opozitare .

Drejtuesja e emisionit debativ Argument në TVM2 në fillim të emisionit bëri të ditur se përpos Ziadin Selës , analistëve Albert Musliu dhe Sefer Tahiri në debat ishin të ftuar edhe përfaqsuesit e Lëvizjes Besa por ata pa ndonjë arsye kanë refuzuar të marrin pjesë në debat.

Si duket drentuesit e Lëvizjes Besa nuk kishin argumentet e duhura për tu përballur me të vërtetën dhe për tja sqaruar opinionit arsyet e mos bashkimit me partitë tjera opozitare .