Fijat Canovski shprehet i bindur se drejtësia do të fitojë në rastin Kosmos, sidomos pas inicimit të procedurës së Speciales nën shifrën TNT, me të cilën akuzohen për shembje joligjore dhe revanshizëm politik ish kryeministri Nikolla Gruevski dhe ish ministri i transportit Mile Janakievski, Canovski do të kërkojë dëmshpërblim, mirëpo në keqardhje se paratë do ti merr nga buxheti i shtetit, kërkoi që të akuzuarit tia shpaguajnë me ndërtesën e re të VMRO-DPMNE-së në qendër të Shkupit.