Cilat ushqime kanë më shumë, e cilat më pak pesticide

ushqime

Organizata jofitimprurëse amerikane „Environmental Working Group EWG” çdo vit merret me analizën e ushqimeve të freskëta në tregjet botërore. Edhe këtë vit mollët gjenden në rend të parë, prandaj adhuruesit  e tyre duhet t’i qërojnë para se t’i hanë, përpos nëse bëhet fjalë për mollë organike.

Ja 12 gjësendet ushqimore, që përmbajnë më së shumti pesticide:

    1. Mollët   

    2. Pjeshkat
    3. Nektarinat
    4. Dredhëzat
    5. Grejpfruti
    6. Selinoja
    7. Spinaqi
    8. Specat e verdhë
    9. Kastravecët
    10. Domatet “qershi”
    11. Bizelet
    12. Patatet

12 ushqimet që përmbajnë më së paku pesticide:

    1. Avokado

    2. Misri
    3. Ananasi
    4. Qepa
    5. Shpargujt
    6. Mango
    7. Papaja
    8. Kivi
    9. Patëllxhanët
    10. Portokajtë
    11. Lulelakra
    12. Patatet e ëmbla