Nuk ka rëndësi se sa shumë mund t’i duash t’i mbash së bashku, çorapet dhe çizmet nuk janë kombinimi i duhur. Veçanërisht nëse ke një palë çizme të shkurtra, të rehatshme që mund t’i kombinosh me gjithçka, nuk mund të bësh gabime me çorapet.

Duke i veshur me çorape një palë çizme që të rrinë fiks në këmbë, jo vetëm që do t’i bllokosh këmbët nga ajri, por do të kesh edhe vështirësi në të ecur (nëse vesh çorape të trasha.)

Të mos shtojmë pastaj edhe faktin se, nëse i vesh me çizme të ngushta, këmba do të djersitet dhe nuk do ndihesh rehat edhe nga kjo.

Për fat të mirë, edhe për këtë ka një zgjidhje. Disa lloj çorapesh që i përshtaten këmbës (osabasa) janë të holla dhe puthiten mirë me këmbën. Meqenëse kanë përbërje pambuku ose poliestre, nuk e lejojnë as këmbën të djersitet.

617e03997744c5dcbbe392c40253bd08

872b9e743770210a61550e27c80d2336