Sonte PDSH-ja e Menduh Thaçit me “Dëgjesën Pubike”   zbarkoi  në Kumanovë , ku  bashkëbisedoi dhe dëgjoi kërkesat e qytetarëve dhe simpatizantëve të PDSH-së në këtë rajon, duke iu garantuar njëherit se, PDSH-ja, nuk do të tolerojmë të shkelet mbi gjakun e shqiptarëve dhe se do të veproj fuqishëm  për ta ndryshuar këtë situatë të rëndë pë shqiptarët në Kumanovë