Diaspora Shqiptare  e Maqedonisë  ka zgjedhur rrjetet sociale për të ironizuar me protestën e 9 majit të thirur nga i ashtuquajturi Këshilli Opozitarë dhe i mbështetur nga Lëvizja Besa.  

Në vazhdim  postimi i plotë nga DSHM:

#9 Maj Dita D – Drejtësi, Dinjitet, Demokraci
Në interpretim eskatologjik do të thotë?
#9 Maj Dita Dexhallit – Defokusim, Damkosje, Dallavere
Kurse thirrjes “Prandaj Eja” i mungon shkronja “F” në fillim.
Pra, mesazhi i TV Shenjës është “Feja në Marsh”!!!!

Protestat kundër regjimit të Gruevskit i përkrahim, nëse i organizon edhe shoqata e bythanëve LGBT, por si DSHM nuk pranojmë të përdoret flamuri kombëtar dhe i shtetit shqiptar në rrugët e Shkupit. Pranojmë të dalim në protesta vetëm me flamurin shtetëror të Maqedonisë!!!

Neve na mungon shteti, i kapur nga VMRO-ja e Gruevskit, jo shqiptaria! Kurse në Maqedoni nuk sheh tjetër asgjë, veçse kryqa, kisha, minare dhe simbole fetare, që intrumentalizohen në luftën për pushtet nga grupet dhe klanet e ndryshme me agjenda pansllaviste dhe panotomaniste.

Ata që ndjehen shqiptar nuk e kanë kompleks inferioritetin të tregohen me flamujë se sa janë shqiptarë në Maqedoni. As nuk marrin guxim të thonë se ngjarjet e Kumanovës do të jenë fatkeqësia e fundit për shqiptarët e Maqedonisë. Këto brockula shkoni shitni tjetër kund!

dshm protesta