Burime partiake thonë për “Lajm” se përplasjet në relacionin  VMRO-Bruksel kanë trazuar sërish shpirtërat brenda Bashkimit Demorkatik për Integrim (BDI). “Rrebelët” brenda kësaj partie vlertësojnë se këto përplasje duhet të shërbejnë si shkas që BDI nëse nuk mund të ndahet, së paku të zvoglojë përkrahjen apsolute që ia jep VMRO-së dhe Gruevskit. Mirëpo ata ende janë të pafuqishëm kundër krahut “integrist” të afërt me VMRO-DPMNE-në, apo siç quhen ndryshe “vançomihajllovistët” e BDI-së (sipas një figure historike të VMRO-së, e cila është kontroverse edhe për vetë maqedonasit)./lajmpress

fillojm