Elmi Aziri nga LR-PDSH ka thënë se opsioni i parë dhe kryesor është tryeza e përbashkët e partive politike shqiptare.

“Çështja është nëse arrijmë si shqiptar arrijmë të unifikohemi, sepse të njëjtat çështje gati sillen 25 vjet. Subjektet shqiptare të ulen t’i përcaktojnë priorietet kombëtare dhe strategjike si kusht për çdo subjekt politik që dëshiron të bashkëpunojë me Aleancën”, ka thënë Aziri në emisionin “Rruga drejt…” në Alsat-M.