Shkruan: Qenan Aliu 

Kryetari Ali Ahmeti takimin promovues në Qendrën e kulturës në Tetovë për projektet e realizuara e paska nisur figurativishtë me ate se ;-(cit..) ,, Erërat e forta, furtunat,pavarësisht sa të mëdha të jenë kur bien mbi shkëmbij, shkëmbin nuk e dëmtojnë por shkëmbin e zbukurojnë e bëjnë më të fortë,, . Me që z. Ahmeti shkëmb e llogaritë BDI-në që e kryeson, atëherë ky pohim është lënë për gjysëm sikur në këtë botë nuk dinë askush ta vazhdojë më tutje. Pra , e para është se nuk bëhet fjalë për shkëmb por për një gurë me të cilën ndërtohen mure duke u haruar barazia e shqiptarëve. E dyta po që se vërtetë ndjeheni shkëmb, atëherë kuptojeni sa më shpejtë se erërat dhe furtunat e mëdha shkëmbin edhe sikur të mos munden ta dëmtojnë ata mund të ndodhë që ta spërkasin aq fëlliqshëm sa sdo të mundej nga kundërmimi të afrohej dot më njeri e lëre që të provojnë me duar ta shtyjnë. Bile mos haroni edhe shkëmbin e madh dhe të fortë erërat , furtunat dhe acari i madhë, mundë të mos ta dëmtojë, por mund ta bëjë që të pëlcas dhe dalë nga dalë të bëhet rërë. Fundja errërat mund të jenë vetëm si shkak, ndërsa shkas i pëlcitjes së shkëmbit është zullumi.

alia tetove