Të gjendur para presionit të humbjes masovike të përkrahjes nga qytetarët  dhe  para shumë aferave të ndryshme , të vetëdijshëm se anija e tyre tani më është në zhytje e sipër funksionarët e BDI-së vazhdojnë me politikat e tyre kërcënuese që në vazhdimësi i kanë përdorur kundrejt të punësuarve në administratën shtetërore , arsim etj . Kërcënimet e funskionarëve të BDI –së nuk kanë të ndalur ato tani arrijnë edhe në shkallën më të lartë ku disa funksionarë kërcënojnë mësueset , arsimtaret apo profesoreshat që të anëtarësohen në forumin e gruas të BDI-së , dhe të bëjnë aktivitete, ose  në të kundërtën do të largohen nga puna . Ekipi  i portalit fol.mk nga Kumanova mëson se  ndaj disa të punësuarave  në shkollat fillore të Komunës së Likovës të cilat për arsye të frigës së largimit nga puna nuk duan të publikojnë  emrat e tyre. Ata tregojnë se si janë të detyruara të antarësohen në Forumin e gruas së BDI-së dhe të bëjnë aktivitete për BDI për kundër vullnetit të tyre . Sipas mësueseve të kërcënuara , ish shoferi i kryetarit të Komunës së Likovës Sadulla Duraku , Xhemail Ademi apo siç njihet me nofkën Xhema tani funskionar shtetëror , ju ka dhënë urdhër çdo drejtori të shkollave të Komunës së Likovës që të gjitha mësuseset në mënyrë të detyrueshme të marrin pjesë nëpër takimet që Xhemail Ademi i ka takuar me to e ku më pas jepen instruksionet se si duhet vepruar në të ardhmën për të bërë aktivitet për BDI në të kundërtën do të largohen nga puna .Portali fol.mk  pyet publikisht BDI –në se vallë politikat e kujt po indjek apo kë po imiton sepse historia na ka treguar se këto lloj kërcnimesh i kemi patur vetëm në regjimet e ish Jugosllavisë ku mësuesit shqiptarë për arsye banale dëboheshin nga puna .Poashtu pyesim  BDI – në , se vallë cfar suskesi presin nga mësueset që nuk janë të lira të zhvillojnë mësimin por duhet tëmendojn për  aktivitet e tyre në BDI ?Kjo politikë shkatërruese duhet të mbaroj sa më shpejt sepse me këtë po dëmtojmë ardhmërinë tonë dhe kjo është shumë e rrezikshme për një popull që mos të ketë ardhëri apo të ketë ardhmëri të cunguar .

©fol.mk