przhAli Ahmeti dhe Menduh Thaci, vazhdojnë ti japin krahë, Nikolla Gruevskit dhe qëndrimeve të tija lidhur me hapat e ardhshëm politik në Maqedoni, ndërsa këtë e ka lënë të kuptohet vetë Gruevski, i cili për dështimin e marrveshjes së mbrëmshme, ka theksuar se vetëm Zoran Zaevi është shkaku i mosmarrveshjes për zgjedhjet e 24 prillit.

“Vetëm një njeri përpiqet që ta thlloje krizen ne Maqedoni sepse me veprimet e tija, jo vete qe nuk mund te zgjidhet por edhe mund te thellohet kriza ne Maqedoni” tha Gruevski në fjalën e tij para gazetarëve sapo përfundoi takimi i liderëve, duke lënë të kuptohet se Zoran Zaev ka qenë i vetmi politikan kundër zgjedhjeve pa u plotësuar kushtet nga marrveshja e Përzhinos.