She谄 i shtatmadhorisë turke, Gjenerali Hulusi Akar, akuzoi kemalistët shqiptarë për tradhëti shtetërore dhe tentim rrëzimin e rendit demokratik në Turqi.

 

Mbështetje Gjeneralit Hulusi Akar i ka dhënë edhe presidenti Erdogan, i cili, në një prononcim para mbështetësve në Stamboll (Konstandinopojë) e kërkoi mbështetjen e armenëve dhe të boshnjakëve për AKP-në dhe Turqinë, duke mos i përmendur fare shqiptarët. Më pas, ai i publikoi emrat e gjeneralëve shqiptarë, të cilët akuzohen për tentim grusht shteti në Turqi.

Sipas deklaretes te gjeneralit Halusi Akar tejp mundesi me e kuptu shume lehte dhe pa mask se grusht shteti ka qen i skenuar nga Erdogani me nje qellim te mire organizuar per te i larguar eproret shqiptar nga ushtria e turqis.

Me qelim per te marr kontrolin mbi ket instuticion te cilin der me tani nuk e kishte nenkontrollin e tij.Kurse Qeveritaret tan e perkrahin Erdoganin.Gjithnji ne kso situata po viktimizohen vetem Shqiptaret.