Agjencia e lajmeve INA   njoftoj  se gjatë ditës së sotme ka qenë pre  sulmeve nga hakerë, të cilët po tentojnë që edhe përmes rrugëve  teknologjike të pamundësojnë funksionimin e saj . Përndryshe INA  si një nga mediat e para online  në gjuhën shqipe në Maqedoni është e njohur  për profesionalizmin e treguar në fushën e informimit. Por me sa duket  informimi i drejtë dhe i saktë i INA-s dikujt  iu është bërë therë në sy   dhe se këta   nuk kursejn asgjë për të penguar   fjalën  e lirë /fol.mk