Një kompani e teknologjisë në Japoni ia ka vënë synim vetes që ta “zhdukë” babadimrin nga përdorimi. 

Kompania ka filluar punën për ndërtimin e një roboti me dukja të babadimrit që do ta kryej punën e “plakut me mjekër”.

Kompania e udhëhequr nga Takyua Osomo synon që vitin tjetër ti gëzojë fëmijët me babadimrin robot.Roboti do të udhëtojë nëpër shtëpi të dirigjuara ku do të jep dhurata për fëmijë.

Ai do të funksionojë me këngën e njohur të babadimrit, do të trokas në derë dhe do ti “thotë” tri fjali të inçizuara para se të dal nga dera.

Sigurisht se prapa babadimrit roboti do të ketë një dirigjues!