Ministrja e Kulturës. Elizabeta Kançeska – Milevska në opinion njiher si realizuesja kryesore e Shkupit 2014 dhe shpenzimeve marramendëse të buxhetit. Sot ajo ka qenë e ftuar në Prokurorinë Speciale. Kançevska thotë që ka qenë e ftuar si dëshmitare, pasi doli nga prokuroria! Megjithatë sipas praktikës gjyqësore, rrallë herë një dëshmitarë mund të mbahet  3 orë e gjysmë në seancë gjyqësore, që lë hapësirë për të dyshuar se këtu mund të bëhet fjalë edhe për diçka tjetër!!!

Nëse Ministrja e Kulturës e cila ka realizuar këtë projekt megaloman dhe të stërfolur për aferat korruptive, është e ftuar në cilësinë e dëshmitares, atëherë kush do të ftohet për të dhënë përgjegjësi?

Javës së kaluar, për projektin lëndën e hapur “Shkupi 2014”, dhënë deklarata edhe kryetari i Komunës Qendër, Andrej Zhernovski dhe ish ministri i Kulturës, Arifhikmet Xhemaili.

© FOL.MK