Vendimi i Kryetarës së Tetovës për mbylljen e shkollave fillore dhe të mesme të Tetovës për shkakë të PROTESTAVE tregon se ajo meret me simtomat e jo me shkaqet. Në vendë që ajo ta bllokon qeverin për mbylljen e ndotësit më të madhë me të gjithë ministrat dhe funksionarët partiak QË RINË SI KUKULLA NË QEVERI, ajo bllokon procesin arsimorë në shkollat fillore dhe të mesme pa nevojë.
Është kontestues vendimi për ndalimin e nxënësve të shkollave fillore dhe të mesme e jo edhe ndalimi i punës së arsimtarëve, por ato pavarsishtë ndotjes duhet të paraqiten ne punë. Ky vendim tregon se Teuta Arifi frigohet nga 19.199 nxënës që nuk mundë t’i kontrollon e jo nga 1618 arsimtarët të cilët mundë ti kërcnon. Nëse mbyllen shkollat si shkak i ndotjes ajo masë duhet të vlejë si për arsimtarët ashtu edhe për nxënësit, shkruan në profilin  e tij në Facebook  ish deputeti Izet Zeqiri.

Teuta-Izeti-595x330iz zeq