Shkruan Huzeir Mustafi

Populli shqiptar si një popull shumë bujar mikpritës dhe me tradita shumë të mira por edhe shumë intelegjent mendoj por edhe besoj se duhet të ketë më se të qartë se nuk guxon të gaboj kësajr radhe  dhe se do të analizojë mirë se kë do të votoj  apo siç thotë populli 3 herë mate dhe një herë preje .

Për të votuar një parti e sidomos partitë që kanë që në pushtet “dhe pushtet”  këto vite nuk duhet të fokusohemi vetëm te kampanja  parazgjedhore por duhet ta kthejmë kujtesën mbrapa dhe ti analizojmë çdo veprim të tyre , çdo dëm që ju kanë shkaktuar popullit shqiptarë gjatë kësa dekade të fundit .

Vëllezër e motra të jemi të kujdesshëm në këtë veprim tonin sepse me dorën tonë e vulosim ardhmërinë e fëmijëve apo gjeneratave të reja  .

Mos i dëgjoni premtimet e atyre që ju gënjyen , mos tju bëjnë përshtypje kërcnimet e tyre  sepse trimi dhe burri nuk kërcnon vëllaun e vet shqipëtar , mos të ju joshin me vende të punës sepse nuk  mund të ua sigurojnë dhe se e ardhmja nuk mvaret vetëm me faktin se a punësohesh ti apo jo ,  të jemi të qetë dhe para se të rrethojmë numrin që mendojmë të bëjmë një rugëtim mbrapa  në kohe se çka përjetuam gjatë këtyre 14 , 15 viteve  .

Po e njejta vlen edhe për ndonjë subjekt të ri që tenton të na mashtron me para , me ndihma apo me ndonjë të mirë tjetër  materiale   . Këtyrë që tentojnë të bëjnë një veprim të tillë duhet tju përkujtojmë se shqiptarët kanë kaluar kohë shumë të vështira  por asnjëherë nuk kanë pranuar të shitet e aq më pak ta shesin ardhmërinë për interesa të ngushta dhe të pa kuptimta .

Ata që tentojnë të ju blejnë sot , nesër do ju shesin shumë lirë andaj ju ftojë të gjithëve te jemi të matur para se të vendosim pë ardhmërinë   nëse duamë të bëjmë ndryshime dhe ta ndryshojmë gjendjen tonë bashkarisht.