Në organizim të Shoqatës Edukative “Vëllaznia”, sot në Kumanovë u mbajt simpoziumi shkencor “10 vjet pa Hoxhë Jakup Asipin” dhe Akademia përkujtimore me rastin e 10 vjetorit të vdekjes së hoxhës së njohur nga Sllupçani.

Edhe pse kanë kaluar 10 vjet nga vdekja e Hoxhë Jakup Asipit, vizionarizmi dhe veprimtaria e tij kombëtare, sidomos gjatë konfliktit të vitit 2001, mbeten në kujtesë.

Pas simpoziumit shkencor u mbajt edhe një Akademi përkujtimore me rastin e 10 vjetorit të vdekjes së Hoxhë Jakup Asipit

Jakup-efendi-Asipi-620x330