Partia e LSDM-së përmes një kominkatë edhe njëherë ka kërkuar nga lideri i VMRO-DPMNE të japë përgjigje për keqpërdorimet dhe mashtrimet zgjedhore.

Nga kjo parti poashtu theksojnë se koha e Gruevski ka mbaruar, dhe se vjen koha e ndryshimeve dhe koha e vlerave evropiane.

“Në cilin kapacitet sot Nikolha Gruevski shfaqet në Gazi Babë për të hapur projektet të paguara me paratë e qytetarëve? është një tjetër abuzim nga Nikolla Gruevski dhe VMRO-DPMNE dhe përzierjen e partisë me shtetin. Ndarja e partisë dhe shtetit është kritika në të gjitha raportet ndërkombëtare dhe kërkesa e të gjithë komunitetin ndërkombëtar që zgjidhjet si problem në Maqedoni. Është e qartë se Gruevski nuk mund të qetësohet me faktin se koha e tij ka mbaruar. Vjen koha e ndryshimeve, vjen koha e vlerave evropiane. Kushdo që shkel ligjin do të përgjigjet. Këtë Gruevski e ka shumë frikë”, thuhet në deklaratën e partisë.