silegt Këshillit Qendror i LSDM-së, në të cilën vendosen për hapat e ardhshëm të partisë është ende në vazhdim e sipër, dhe zëdhënësi i partisë, Petre Shilegov ka konfirmuar se LSDM-ja nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në 24 april.

Ai gjithashtu shtoi se vendimet e tjera do të duhet të presin për të përfunduar diskutimi në Këshill për të miratuar konkluzione.

Sipas tij, dy çështjet janë kryesore që po diskutohen, listat zgjedhore si dhe rregullimin e mediave, duke shpjeguar se këto janë çështje për të cilat LSDM nuk sheh kushte për zgjedhje të lira dhe të ndershme.