Opinion nga Bekim Saliu

Përse duhej pikërisht 9 maji si ditë ?

Agjenda të ndryshme politike që shqiptarëve ua vendos një perde të errët dhe nuk i’a dëshiroj popullit që këtë errësirë t’ia hek nga sytë!Pra çlirimi si metodë ishte e pamundur edhe nga këto që sot nuk kanë bërë asgjë përveç se një platformë e thurrur bukur mirë me fjalë dhe projekte imagjinare-joreale,që i përdorën për ta fituar elektoratin shqiptarë,duke i bërë edhe imagjinatën e përrallave dhe pallavrave nga persona që kanë probleme serioze mendore ku gënjeshtrat janë ushqim,e ushqimi është helmim dhe helimi sjell halucinacione serioze që munden t’i shfaqen nga të menduarit negativisht sepse ushqehen brutalisht me urrejtje ndaj së vërtetës që stirk të themi:Kësaj jete që shqiptarët po e vuajn dekada me radh nga këto metastaza kancerogjene që po përhapen ndër-popull,nga disa që vuajn nga një liderizëm të hatashëm që është mashtrim dhe dështim.
Jo rastësisht kjo datë përputhej me aktin barbarë të servuar nga pushteti VMRO- BDI,rezultat I kësaj vepre shumë të shëmtuar që preu në besë ushtarët më të mirë që kishin shqiptarët,figura të larta me kontribute kombëtare,këto për skenarin që përpiloi sllavo-maqedonasi i quajtur Sasho Mijallkov me ndihmën e bishës me emrin Gordana Jankullofska(një terroriste që meriton 500 vjet burg) dhe me tradhëtin e disa pushtetarëve shqiptarë që janë në pozicione kyçe ,përdorën çdo lloj alternative për t’i heshtur përgjithmonë,sepse shihej qartë që i vetmi problem ishte që kishin kërkesa të qarta për ushtarët që sot e kësaj dite ndodhen në burg,pa pik faji!Çuditërisht ky skenar i zi,u maskua duke përdorur një plasim të një gënjeshtre nga shërbimet e shtetit edhe krijuan dhe servuan “lajm” që këtë persona kishin marr “2.000.000 euro”,për të kryer një vepër të tillë,që realisht nuk lidhet me realitetin që ata humbën jetën,sepse paraja është thjesht mjet këmbimi për individ të cilët janë të gjallë,por ama nuk u shërben të vdekurve sepse s’ka kuptim?!Tragjedia e Kumanovës u përdorë si alternativë për të dëshmuar se kjo protest kishte kuptim dhe se duhej patjetër të dilej për t’i mbrojuturë shqiptarët nga këto organizator që deri në fund ishin anonim për gjithë porotestuesit shqiptarë!Ndërkohë për Lagjen e Trimave nuk u tha asnjë fjalë.

Siç duhej të organizohej e ashtuquajtura protestë e popullit shqiptarë ?

Së pari duhet të kishte një kuptim më të madh pasi organizoheshte nga persona fantom?!…Kjo dukej sikurse ishte diçka më e veçantë se protestat e kaluara të organizuara para kësaj.Pra bëhet fjalë për një organizim më tepër pa ngjyra partiake dhe si rrjedhojë e kësaj vijoi të organizohet me intesitet pak më të lartë dhe me shumë seriozitet,përshkak pëshes që mbarte kjo protestë ,pra duke u përfshirë njerëz apartiak,të cilët në mënyrën vullnetare dot duhej të vepronin dhe të ngrisin zërin kundrejt këtyre padrejtësive që u servohen për çdo ditë shqiptarëve te cilët në një menyrë janë jetim në aspektin politikë nga kjo që shohim dhe e ndjejmë gati se çdo ditë.

Përse në këtë protestë deri në momentin e fundit nuk u shfaqën organizatorët ?

Mesiguri në mendje u sillen mendime të ndryshme rreth çështjes se;cila është dobia dhe përse duhet diturë emrat kur kjo protestë ishte kombëtare?Specifike apo jo?!…Që të bëhej pak më reale qëllimi i drejtë,rreth organizimit të protestës duhej të kishte dhe një udhëheqës I cili në një mënyrë dot dërgonte mesazhin drejt kësaj qeverie kriminale dhe këtyrë pushtetarëve zuzarë që po i përfaqësojnë shqiptarët në kuvend…Por kjo nuk ndodhin përshkak se nëse ajo do të dihej është normale që protesta të merr një buj më e ngjyrosurë me ngjyra e këtij revulucioni laraman apo partitë të ndryshme jo-vizionare dhe shumë të dështuara që realisht turma nuk do të ishte kështu siç dukej.Pikërisht plasimi edhe i dokumentarit nga një medium i quajtur “TV Shenja” për rastin e Kumanovës dhe elaborimi i saj që lejoj të nënkuptohet se i gjithë ky organizim ishte thjesht për “para”(Euro e Dollare) pasi që kështu tha njeri nga komentuesit dhe “eskpert” që realisht ishte një trillim më tepër tendencioz për të thumbuar më tej shqiptarët dhe se me cdo kusht të ishim fajtorë si gjithmonë:Për çdo dështim të ndonjë punë të shtetit I cili aspak nuk ka frymarje institucionale si shtet,e nuk përngjanëson me asnjë shtet tjetër në ballkan,kjo për ironi dot të thotë se shqiptarët;Janë të paguarë,dëshirojn destabilizim,kërkoni ndryshime të kufijëve…Turp.
.Propagandimi si metod ishte shumë i suksesshme deri në momentin kur shqiptarët e shikuan me sytë e tyre se kush ishte ideatori I cili mbeti anonimat deri në sekondën e fundit,ky themelues i një Këshilli “mbi partiak”i quajtur Kim Mehmeti aludoj se shqiptarët kanë përse të protestojn dhe nuk u la anash as kryetari i partisë “ Erdoganiste”(sepse fillimi ishte se janë brum i Turqisë dhe tash del se çfarë dhe se kush jeni?Nese keni dilema ju të Besës sa jeni Erdoganist më tregoni dhe do t’ua elaboroj deri në pikën e fundit se kush jeni!).Mos shfaqja e këtyre aktorëve politik bëri që kjo protest të ishte me impresante për shoqërinë shqiptare dhe konkluzioni i gjithë këtij terri informativ, si rezultat i kësaj drame,të menduar mirë shpalli edhe politikën e errët të këtij subjekti dhe atij “Këshili mbi partiak”.
Për ta ironizuar më tej këtë situat ata si mysafir kishin dhe “kryetarin” i cili ball reformistit të Unitetit qëndronte i buzëqeshur pra Fadil Zendelin(bashkë me grupin e tij sidomos dr.Briskun e monedhës 500 Euro) që realisht ky dhe tjerë si ky përfunduan në vendin e merituar aty jasht kësaj partie!Sepse si kryetarë legjitim ligjërisht i RDK-së është Vesel Memedi.

Por përse Vesle Memedi kreytari I RDK-së nuk morri pjesë në këtë protestë?

Akuzat drejtuar nga Vatra e Besës ishin se: Vesel Mehmeti është person që është kontribues për ta përçarë elektoratin shqiptarë është e gjuhës se egër retorike e cila kundërmon veç erë të keqe të pasionit për të medituare me veten dhe cështjes së të qënurit lider e bën me shumë dëshirë edhe kjo Lëvizje e cila nuk lëviz dot konsultime të “Demokratëve të Strumicës .
Kjo akuzë e rrënd e pa bazuar në fakte se Vesel Memedi punoj për këto shërbime veç se një fjalë e hedhure në tregun mediatik për rejting dhe shprehjes së fjalës së lirë kanë bërë këtë parti të vrazhdë jo-vizionare dhe shkaktare për shpërqendrim të partive opozitare për një bashkëpunim të ndërsjelltë partiak , i cili bashkëpunim do ta gjunjëzonte çdo parti maqedonase pamvarësisht se kush fiton,në këtë mënyrë shpreh shqetësimin për përçarje të rrënd dhe akuza falso denigruese e tendencioze
vizavi Vesel Mehmetit .Mënyra se si elaborohet kjo politik në Lëvizjen Besa ka marr një motiv i të qënurit në opozitë dhe shpresa e ardhjes për pushtet përdorë edhe hapsira mediatike të cilat janë dhe mbeten faktori kryesorë që opinionin shqiptarë
është dhe mbetet në dilemë se kush vërtet dot jetë partia e cila ua hap rrugën shqiptarëve drejt një perspektive dhe një ardhmërie të sigurtë në të ashtuquajturën Maqedoni .
Vendimi kyç i liderëve dhe sjellja e tyre në bazë të ideologjive që kanë me vete janë dhe mbeten të njëjtit me këto në pushtet mundësia për bashkëpunim opozitarë bëhet e pamudshme për shkak të bindjeve se këto sillen sikurse të kenë fituare zgjedhjet
edhe duke mos filluara ata ende!Të qënurit mazhoranc edhe në opozitë është çështje serioze që duhet seriozisht populli shqiptarë të mendoj se me këto strategji veç të përpiluara në platforma partiake sjellin veç humbje dhe dëmtojn çështjen kombëtare të shqiptarëve të Maqedonisë!Që e vetmja shpresë ngelet tek një formim i një opozite e cila do të lej anash egon sepse e kanë për detyrim, kjo çështje nuk bëhet me fjalë por me vepra duke tentuar për të vazhduar që të ndryshonin mënyrën e komunikimit që të leni mbas çdo urrejtje patologjike të paparë ndonjëherë në këto vitet e fundit.
Fundja këto grindje kam bindjen se dëshironin të tregoni armiqësi të hapur ndërmjet konkurencës partiake se kush nga ju do jetë lider?E,kush udhëheqës,shpëtimtar,baba i kombit që shpëton një popull të përbuzur skajshmërisht ,sinqeriteti juaj po i lejon hapsirë dilemave dhe zgjedhje- pazgjidhur problemet e shqiptarëve.

Cfarë i pengoj pjesëmarrja e Ziadin Selës kësaj proteste ”popullore”?

Intrigat e këtij subjekti “BESA”në krye me telallin Bilall Kasami, ia bën edhe; kryetarit reformistë të LR-PDSH-së Ziadin Sela,nuk ishte gjë tjetër veç se një lajmërim që nuk është I mirë se ardhur në atë protestë të pa besë,që anonimatët kaluan në persona të identifikuar Kim Mehmeti dhe pallavrat e tij si dhe Billalli tallalli i Kimit ishte loj frapante,që tentonte te nxirrte dhëmbët duke aluduar se kjo protest ishte edhe treguesi më i qartë dhe mesazhi kryesorë që duhej t’i shkonte opozitës se kush është “Besa”si subjekt partiakë e cila po bënte namin dhe realisht vulosi fitoren gjithmonë duke u bazuar në pamje nga deti…Që ndonjëherë rrymat e forta godasin dhe shkaktojnë Cunami por ndonjëherë ata vëtëm paralajmëron se ndoshta pritet të ketë rrezik nga një fortunë që mund ta kaploj vendin.

Si u ndjen njerëzit të cilët kishin shkuar me bindje se kjo protestë ishte e vetmja e oraganizuar nga populli duke mos përfshirë asnjë parti politike?

Realisht të gjithë duke përjashtuar këto të partive reformiste dhe aktivistëve të ndryshëm ishin të kënaqurë shumë sepse menduan se ky lloj apokalipsi sot morri përgjigjën e merituar dhe çështja shqiptare u zgjodh, tash më të gjithë duhej të vendosin për të ardhmen e këtij vendi dhe fytyrat e tyre të gëzuara shikoheshin nga larg për suksesin e arritur.Ndërkohë të zhgënjyer ata që si përkasin asnjë subjekti politikë duke parë se Kimi dhe tellalli i tij Kasami dolën të përshëndesin turmën ,të gjithë e kuptuan se ky organizim ishte një mashtrim i madh,me bindje të thell se përsëri u tradhëtuan,ata dukeni sikurse të kishin vdekur dy herë:Së pari që gabuan që protestuan për një subjekt politik Besa,kurse se dyti:Duke qenë pjes e saj padëshirë,nga këto që mbartin emrin e Besës por e vrasin atë për çdo ditë.