Një nga zërat më të njohur të muzikës popullore shqiptare ka pranuar se vuan nga një sëmundje e pashërueshme.

E ftuar në Top Shoë Magazine Merita tregoi se vuan nga sëmundja Lupus e cila prek sistemin imunitar.

“E mora vesh që është folur e është thënë se Merita është sëmurë. Kjo është normale se në përgjithësi për njeriun publik flitet. Unë u diagnostikova në Shqipëri dhe vazhdoj kurën në Amerikë, për një sëmundje që ka lidhje me imunitetin. I ndodh gjithsecilit, quhet “lupus” dhe i ndodh të gjithëve. Humbet pak imunitetin dhe nga dielli të krijohen njolla. Kaq ka qenë e gjitha”.

Kjo sëmundje shkatërron sistemin imunitar shkakaton ënjtjen  e kyçeve, dhembje gjoksi, ndjesi e vazhdueshme këputjeje, rënie flokësh, humbje e kujtesës dhe bllokim i trurit, ndërsa lë pasoja edhe tek gjendja psikologjike, duke shkaktuar çrregullime emocionale që mund të çojnë në depresion dhe ankth.

Merita prej vitesh jeton tashmë në SHBA ku jep koncerte për shqiptarët atje.