Në këto ditë të nxehta, një shalqi i freskët sigurisht do të na freskonte edhe trupin.

Por për fatin e keq, shumë prej tyre mund të na rezultojnë shumë OMGJ dhe nuk ua ndjejmë aspak shijen e mirë që ato kanë, kur janë pjekur në mënyrë natyrale.

Përveç se i shijshëm, ai ka veti të tjera kurative që të gjithë i dimë, nëse është bio pa dyshim. Prandaj ne po ju mësojmë sesi të dalloni një shalqi është bio nga ai OMGJ.

Si të dini që keni zgjedhur shalqirin të rritur në mënyrë natyrale? Kujdes, nëse shikoni brenda shalqirit, disa të çara në tulin e tij, atëherë ky fryt është i pakonsumueshëm, pasi që është prodhuar në mënyrë artificiale dhe nuk është i shëndetshëm për t’u ngrënë.