Degradimi i ish funksionarëve të PDSH dhe përbyzja e tyre është një fenomen që Menduh Thaçi e ka praktikuar gjithmonë. Ky fenomen ka qenë gjithmonë i pranishëm në konceptin e tij politik për ti shfrytëzuar shumë njerëz me ndikim, autoritativ dhe intelektual nëpër shumë cikle zgjedhorë e më pas për ti larguar ose përbuzur.

Edhe në foton që e shikoni mund ta vëreni këtë fakt, ku ish kandidati për Kryetar Komune në komunën e Çairit Muhamed Thaçi është lënë ta bëj rolin e truprojës. Po shtrohet pyetja është trupëroje i Menduh Thaçit apo Idris Oranës përndryshe bartës listen e njësine zgjedhore nga PDSH në zonën zgjedhore nr. 1