Pamje të ‘frikshme’ nga karnavali i Vevçanit (FOTO)

Karnavali i Vevçanit ka nisur sot prej më shumë se një mijë të maskuar nga lagjet, të cilët u bashkuan në sheshin para komunës së Vevçanit.

Tradicionalisht, maskat e karnavalit të Vevçanit pasqyrojnë ngjarjet e vitit të kaluar në Maqedoni dhe në botë.

Satirë politike, figura historike dhe nga filmat, mitet dhe legjendat lokale, transmeton TetovaSot.

Karnavali i Vevçani karnaval është një nga më të famshmit në Ballkan dhe besohet të jetë i vjetër 1400 vite.

Në vitin 1993, karnavali i Vevçanit zyrtarisht u bë pjesë e Federatës Botërore të qyteteve karnavale.

Fotografitë janë realizuar nga Ѓ. Личовски