Një lëkundje e fortë tërmeti është regjistruar sërish në Italinë Qendrore. Zyrtarisht, tërmeti i rënë është me një fuqi prej 6.5 ballësh.

Nëse madhësia e këtij lloji konfirmohet, atëherë është më e larta e regjistruar deri më tani në Itali gjatë muajve të fundit.

Tërmeti ka rënë në orën 07:41, dhe ka pasur epiqendër zonën pranë Norcias me thellësi 10 km. Mediat italiane raportojnë për shembje ndërtesash.

Lëkundjet e tërmetit janë ndjerë në Romë, Perugia, Firenze, dhe në shumë zona të tjera. Në zonën e “Arquanta del Tronto” dyshohet për viktima.

itailia

italia

083603664-5c4e4e87-d08a-46c1-8e76-e41bca7e00c5

_92151224_monks

083603755-451f0750-2417-4633-b844-d18f42120c11083603684-4d37d818-91c9-4c15-a924-eed6448bc679

norcia-koMI-U43240336290838y2H-593x443@Corriere-Web-Sezioni