Zëdhënësi i partisë “Edinstvena Rusija”, Sergej Zheleznjak ka uruar fitoren e VMRO-DPMNE-së dhe Partisë Demokratike Serbe në zgjedhjet në Maqedoni. “Edinstvena Rusija” është parti e presidentit rus, Vlladimir Pun, kurse VMRO-DPMNE dhe Partia Demokratike Serbe janë partnerë të BDI-së. Ky urim nga Rusia për partnerët e saj të koalicionit, konfirmon edhe njëherë shumë mirë orientimin properëndimor të BDI-së.