Sipas Urban Dictionary, moti i ftohtë dhe aktiviteti i stërzgjatur brenda bën që personat beqarë të ndjehen të vetmuar dhe të dëshpëruar për t’u lidhur me dikë.

Prandaj koha mes vjeshtës dhe verës bën që njerëzit të kërkojnë diçka më tepër nga këto stinë.

Aplikacioni Hinge ka gjetur që 15% e meshkujve janë më të prirur që të synojnë futjen në lidhje gjatë dimrit se sa në çdo stinë tjetër, sipas një sondazhi të vitit 2015.

Sidoqoftë, 11% e tyre ishin më të prirur që të kërkojnë të largohen nga një lidhje gjatë muajve të nxehtë, ndërsa femrat ishin 5% më pak të pritura që ta bëjnë këtë.

Sajti pohon që më 1 nëntor edhe zyrtarisht fillon sezoni i “kërkimit të një lidhjeje” dhe përfundon një ditë pas Shën Valentinit.