Të dashur miq, Shikoni se si po zbatojnë në praktikë partitë në pushtet, Protokollin për shpërlarjen ,për topitjen e trurit të qytetarit. Ata poashtu duke shpërdoruar resurset e ministrive duke keqpërdorur parat publike , në alibi të asaj se kjo form e llogaridhënjes është stil Evropian, organizojnë forume partiake me skena të digitalizuara që kushtojnë shum financa. Në forumet e tilla ska tubim qytetarësh por ekskluzivisht tubime të militantëve partiak,aty nuk ka opinione ndryshe, aty ka vetëm promovime dhe lëvdata për njëri tjetrin, kur ish-kryeministri pyet ministrin apo ndonjë drejtorë të ndonjë ndërmarje. Ata përgjigjen sipas skemës, pas së cilës vijojnë duartrokitjet. Mediat e tyre nominalisht këta forume po i etablojnë në opinion si diçka shum të rëndësishme dhe madhështore. Një metod e tillë është e hartuar që moti në një prej protokolleve të sionitëve të urtë, të cilët me këtë protokol kanë për synim topitjen e mendjes së qytetarit kuptohet për rendin e tyre botërorë , ndërsa partitë në pushtet synojnë mbajtjen e pushtetit. Po të kishte një masë kritike, këta që në pushtet kanë ardhur me mashtrimin më të madh zgjedhor , që këtë lloj të mashtrimit zgjedhorë në mënyrë paraprakisht të hartuar nuk e kanë bërë as regjimet më autoritare në historinë e njerëzimit, këta skena në këto forume do të duhej të demontoheshin nga vetë ata që marin pjesë. Por kjo nuk ndodhën sepse qenia njerzore është diçka e çuditshme,ai mund vetëm pas pak kohe ta injorojë ate që pak më parë e kishte duartrokitur apo të kundërtën. Pra vetëm për hirë të interseit publik, ministri që në përgjimet dëgjohet duke pohuar se ,,NIE SME LLUDACI,, duke përfshirë në krye të tyre edhe ish kryeministrin ,,NA ÇELLO NA LUDACITE,, ata promovojnë të aritura. Por fytyrat e tyre tregojnë diçka tjetër, e keqja do ti brejë nga lukthi deri në mendje, ata tërë jetën në fytyrat e tyre do të duken të zbehur, ndërsa niansa në fytyrat e tyre mund të shkojë deri në ngjyrë të një portokalli të prishur dhe kaq. Forma e njëjtë si Copi past zbatohet edhe nga Bdi-ja, por këta me skenën blu. Ky establishment ka bërë edhe diçka të mirë, por ata ua ka zbehur kriminaliteti gallopant sa që edhe punët e mira nuk ju duken nga zullumi.

Shkruan: Qenan Aliu