Shtyllat e propozim-Programës së BDI-së janë pa armaturë ! Janë fallso dhe lehtësishtë edhe ndonjë erë e butë mundë ti luhatë e lëre më ndonjë tërmet i fuqishëm .

Pra shtyllat sipas tyre i kanë ndarë ;- SHTETI , EKOSHTYLLAT PA ARMATURË !NOMIA dhe SHOQËRIA .

Pra një skemë për tu ligjëruar brucoshëve të administratës publike në ndonjë amfiteatër.

Të fillojmë shkurt ;-

SHTETI ;- në krye të tij ka pushtet ilegal dhe establishment të notuar ndërkombëtarisht hajdutokratë. Shteti me emër të kontestuar e qy synojnë këta tja zgjidhin.

EKONOMIA ;- jo likuiduese, e zhytur në borxh publik gallopant, ekonomi ku shteti vetë është punëdhënësi dhe reklamuesi kriminal më i madhë , varfëria e skajshme etj.

SHOQËRIA ;- establishment me pasurim kriminal qiellorë ndërsa qytetarë të varfur e të dëshpruar . Shoqëri me disa palestra sportive ku ska të rinjë për të lozur,shoqëri ku një numër i madh ka ikur nga vendi si pa perspektivë, me plot universitete por përplot të politizuara dhe partizuara, me politika sociale qesharake ndërsa me politika ndëshkuese të gjobave autoritare.

Këta janë shtyllat e zbrazura dhe fallso që nuk mundë të mbajnë një volum pak më të madh të pambukut e lëre më një sistem politik e juridik

Qenan Aliu