Lidhur me pyetjen se pse LSDM nuk publikoi materialet e përgjimit që kishin të bënin me rastin “Monstra”, “Kumanova”, ku opinioni shqiptar u nda i pakënaqur, ministri i brendshëm Oliver Spasovki me përgjigje:

“Publikuam materiale që i dedikohen interesit publik të vendit. LSDM nuk dëshiron të kalkulojë dikë dhe kemi publikuar materiale edhe për VMRO-në dhe BDI-në, por që kishin të bëjnë edhe me ne.

Por nuk deshëm të publikojmë materiale që cenojnë raportet ndëretnike në vend. Materialet ia kemi ia kemi dorëzuar gjykatës dhe Prokurorisë speciale që ata të procedohen në rrugë institucionale”, ka thënë Spasovski në Zig-zag në TvArt, duke shtuar se ne duhet të ndërtojmë Qeveri e cila do të frikësohet nga qytetarët dhe jo qytetarët të frikësohen nga Qeveria