Receta e kësaj së diele është keku i çdo stine, me kos dhe portokall. Një kek që mund të shoqërojë kafen tuaj të mëngjesit, por edhe të ëmbëlsojë pasditen e fundjavës.
Përbërësit:
2 vezë
½ filxhan kos
½ filxhan lëng portokalli
½ filxhan vaj ose gjalpë
1 filxhan sheqer
2 filxhanë miell
2 lugë pluhur pjekjeje
1 lugë lëvozhgë portokalli
Kripë
Vanilje
Përgatitja:
Përzieni gjalpin me sheqerin dhe vaniljen.
Përzieni vezët dhe shtojini në to.
Shtoni gjithashtu lëvozhgën dhe lëngun e portokallit, kripën dhe kosin.
Në fund shtoni pluhurin pjekës dhe gradualisht miellin.
Përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
Lyeni tepsinë me gjalpë dhe miell para se të hidhni masën e kekut.
Piqeni për 45 minuta.
Pasi ta nxirrni nga tepsia, lereni të ftohet.
Shërbejeni me çokollatë, ose çfarëdo tjetër të dëshironi.