Korrespodenti i agjensisë MIA nga Brukseli  ka shpalsor një skenar të mundshëm se si do të zgjdhet kriza politike në Maqedoni. Nga informacioent që posedon ky gazetar në Bruksel, merret vesh se BE ka kërkuar “Qeveri të unitetit kombëtar“ në mes të partive kryesore (PDSh nuk është edhe aq me rëndësi, siç ka shkruar ai‘) me mandat që do të zgjasë deri në maj/qershor 2017.
Në ndërkohë, kryetari Ivanov do të duhej plotësisht t’i tërhiqte vendimet për falje, kurse Prokuroria Speciale të vazhdoj me tempo të përforcuar në procesimin e rasteve që ndërlidhen me përfaqësuesit e VMRO-DPMNE-së, e që si cak kryesor është Nikolla Gruevski, i cili “gëzon pëkrahje të fuqishme te populli maqedonas“.
Sipas gazetarit Nonkoviq, kjo “Qeveri e unitetit kombëtar“ nuk do të ketë për detyrë vetëm tejkalimin e dallimeve në mes të Greqisë dhe Maqedonisë rreth emrit, pro edhe ridefinimin e plotë të Republikës së Maqedonisë.

Ai në vazhdim ka shkruar edhe për fërkimet gjeopolitkek në rajon, duke u ndërlidhur me deklaratën e fundit të ministrit të Jashtëm Rus, Lavrov, i cili paska zbulu një plan sekret të Bullgarisë dhe Shqipërisë për ndarjen e Maqedonisë dhe aktivizimin e diplomatëve bullgar kohëve të fundit në terren  që ky plan të përqafohet nga popullata maqedonase, përfshi edhe liderin opozitar Zoran Zaev,transmeton Gazeta FAKTI

boban