reuters1

reuters2

reuters3

Deputetë të partisë qeverisëse të AKP-së së Erdoganit dhe deputetët e opozitës nga radhët partisë kurde HDP u rrahën me grushte dhe shqelma në Parlamentin e Turqisë.

Incidentit i parapriu mbledhja e mbajtur për propozim ligjin e dorëzuar nga AKP për të ua hequr imunitetin deputetëve të parlamentit turk. Propozimi u kundërshtua nga opozita kurde e HDP-së, të cilët akuzuan AKP-në se me këtë propozim, qeveria planifikon të ushtrojë presion politik ndaj përfaqësuesve të kurdëve/REUTERS