Rregullat e higjienës dhe kujdesit për vetveten nuk janë shumë të vështira, por prapëseprapë kemi tendenca t’i bëjmë disa gjëra të gabuara.

Gabimet jo vetëm që mund të na shkaktojnë dëme në bukurinë tonë, por edhe në shëndetin e përgjithshëm.

Një nga këto gabime që e bëjmë çdo ditë, është edhe mbyllja e gojës me duar kur kollitemi apo teshtimë.

Kur e mbyllim gojën me duart tona gjatë kohës që teshtimë apo kollitemi, ne i ndihmojmë bakteret të ngjiten në fytyrën tonë.

Rezultatet janë të këqija dhe kanë pasoja të dëmshme.

Kjo është veçanërisht e rrezikshme me sëmundjet infektive sepse fërkimi i syve me duar mund të provokojë inflamacion të qepallave.

Prandaj, ekspertët rekomandojnë ta mbuloni gojën me pallomë kur të teshtini.