Kandidati  nga Maqedonia për postin e sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Sergjan Kerim pas rrethit të katërt të votimeve është në mesin e katër kandidatëve, njoftojnë nga kabineti i tij.

Në mesin e dhjetë  kandidatëve, katër u  plasuan për në votimin e rradhës në Këshillin e Sigurimit të caktuar për 26 shtator,2016 edhe atë :  portugjezi  Antonio Gutjeresh, sllovaki Miroslav Lajçak, serbi Vuk Jeremiç  dhe Srgjan Kerim nga Maqedonia